Roditelji mlade tužili goste jer su puno pojeli pečenja, sarme...

Nakon nekoliko godina suđenja, okončan je postupak u kome su mladini roditelji tužili priju, prijatelja i njihove goste zbog “mnogo pojedenog pečenja, sarmi i torti“. Presuđeno je da prijatelji moraju da se izmire i rukuju u sudnici Prvog osnovnog suda i podjele troškove sudskog spora, kao što su i za svadbu, saznaju “Novosti“.
27.02.2016 u 13:04
jagnjetina

A sve je, kao i pred svako vjenčanje počelo najboljim namjerama jednih i drugih roditelja…

– Bio sam presrećan kad mi je sin rekao da hoće da se ženi. Zabavljao se sa djevojkom skoro dvije godine i mislio sam, red je da se uzimaju. Ona lijepa, umiljata, mislio sam iz dobre kuće… – započeo je u sudnici svoju priču mladoženjin otac Radovan D.

Prasići, telad, živina...

Otac Radovan i supruga Jelena željeli su da sinu naprave svadbu “da se pamti u selu”. Novca je bilo, oboje su radili skoro 30 godina u Njemačkoj. Radovan je taksirao, a Jelena radila u kuhinji.

- Nisam žalio para. Za svadbu 100 prasića, isto toliko jaganjaca, 50 teladi, 200 živine, 100 kila krompira, isto toliko luka… Tone piva, vina i rakije, desetine torti. Dogovorio sam i muziku sa tri pjevačice. Odštampali smo i poslali pozivnice gostima. Budućoj snajki kupismo venčanicu i cipele baš iz Pariza, zlatnog nakita da je okitimo ko jelku - ispričao je mladoženjin otac.

Međutim, kako tvrdi, ni prije svadbe nisu mogli da se dogovore da li hoće šator ili kafanu, pečenje ili roštilj. Radovan kaže da je primjetio da je njegova porodica bolje darivala kumove, starojka, članove mladine porodice i zbog toga mu nije bilo pravo, ali ga je žena molila da ćuti.

I sve bi to, kako Radovan D. veli, on i otrpio, da se prijatelj Žika, jednom prilikom u kafani, polupijan, nije hvalio kako je troškove svadbe podnio više on nego prijatelj.

Prijatelj jeo za trojicu

- Smučio mi se i on i njegova žena, kumovi, svatovi. Moji, brate, došli, igrali, pjevali, nadavali para, a njegovi se stisli i samo jeli. Pa samo prija za ručak pojede četiri velike sarme i isto toliko parčadi pečenja, da ne pričam o kolačima i tortama. Žika jeo za trojicu, a ni ostali nisu zaostajali… Ono što je dao za svadbu, on, njegova žena i svatovi odnijeli su u stomacima! – kaže Radovan.

S druge strane, njegov prijatelj Žika u sudu je izjavio:

– Istina je da sam malo pretjerao u hvalisanju, ali nisam ja kriv što su Radovanovi svatovi žgoljavi, kilavi i slabi na jelu. Moji su, brate, drugačiji. A da sam znao da će Radovan da me tuži zbog ića i pića na svadbi, jeo bih i pio još više! I nikada ne bih dao kćerku za onog njegovog žgoljavog sina. Nego, zaljubila se djeca, a i beba je bila na putu…

Njihova djeca su se samo jednom pojavila na suđenju kao svjedoci i izjavili kako ih je sramota roditelja koji se zbog sarmi i torti povlače po sudovima.

(novosti)