"Tresli su mi se zidovi, prozori, noge mi se odsjekle"

Dva snažna potresa s epicentrom između Zatona i Vodica pogodila su noćas šibensko područje.

15.09.2018 u 10:14
zemljotres

Nakon drugog potresa u 5,09 sati dogodio se niz naknadnih potresa, no znantno slabijih. Iako su pozive građana zbog potresa primili iz cijelog kantona, nema zabilježene štete.

- Zaprimili smo više od 30 poziva s područja Šibenika, Vodica, Tribunja, Zatona, Rasline, Lozovca, a niko od pozivatelja nije rekao da došlo do ikakve štete ili oštećenja objekta - izvijestili su iz Županijskog centra 112, prenose hrvatski mediji.

Prvi potres dogodio se u 1 sat i 48 minuta s epicentrom 10 km zapadno-sjeverozapadno od Šibenika, odnosno između Vodica i Zatona Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na širem šibenskom području i u cijeloj Dalmaciji, a nakon toga je u 5,09 sati uslijedi jači potres jačine 4.0 prema Richteru.

- Majko mila, probudila sam se od tutnjave i straha! Imala sam osjećaj da mi je epicentar ispod kreveta. Tresli su mi se zidovi, prozor, odsjekle su mi se noge, trajalo je par sekundi ali djelovalo je kao da su minute u pitanju. Cijela obitelj mi se probudila i susjedi, ljudi su počeli izlaziti na balkone i gledati što se dešava. Potresi su se zaredali u zadnje vrivo nije normalno - kazala nam je čitateljica iz Vodica.

(pressing.ba)