Zločin na Drini: Ubio nevjenčanu suprugu i njenog sina

U porodičnoj kući, u selu Donja Borina u Malom Zvorniku Marinko Ilić (60) ubio je nevjenčanu suprugu Ružu Tomašević (62) i sina Dragišu Ilića (24).
28.01.2017 u 19:02
ubistvo

Prema najnovijim informacijama osumnjičeni za dvostruko ubistvo je uhapšen. On je najverovatnije, nožem ubio porodicu u subotu oko 15 časova.

Motivi ovog monstruoznog ubistva se utvrđuju. Kako nezvanično saznajemo, Marinko Ilić je od ranije poznat policiji. Naime, on je često kući dolazio u alkoholisanom stanju nakon čega je tukao nevjenčanu suprugu, čemu je više puta svjedočio i njihov sin. Tragediju su prijavile komšije, nakon čega je ubica uhapšen u dvorištu gdje je počinio dvostruko ubistvo i priveden je u policijsku stanicu u Malom Zvorniku.

Komšije i članovi Marinkove porodice su u šoku i vidno potrešeni, a kako su ispričali ubica je bio "težak čovjek, a najteži kada popije".

- Ruža je Marinkova druga žena i sa njom je dobio Dragišu. Prije toga bio je oženjen i iz tog braka ima dva sina koji žive u Valjevu. On je oduvijek bio čudan i naporan, pa se i sa bivšom ženom razveo, zato što ju je maltretirao. Bavio se građevinom, a jedno vrijeme je radio i u Rusiji i Libiji - kaže mještanin Donje Borine, koji je dobro znao odnose u kući ubice.

Kako dodaje Marinko je Ružu upoznao u Hrvatskoj, dok je bio na ratištu, a 1995. godine zajedno su se doselili u Donju Borinu.

- Dragiša je studirao na ekonomskom fakultetu u Loznici. Bio je divan mladić, kao i njegova majka. Zajedno sa Marinkom su, zbog teškog života, planirali da kada Dragiša položi nekoliko preostalih ispita na fakultetu odu u Hrvatsku, odakle je Ruža, kod njene porodice, koja je bila spremna da pomogne. Ovo je tragedija - priča naš sagovornik.

Sa Marinkom je, kako objašnjava, rijetko ko u selu razgovarao. Uviđaj je u toku, a Tužilaštvo će naložiti obdukciju.

(informer)