Bosanac dopremio na Kipar 104 kg.droge

Četiri osobe uhapšene su u akciji policije u mjestu Ypsonas na Kipru kada su otkrivena 104 kilograma kanabisa u kontejneru, saopćila je Kiparska policija.
22.03.2019 u 14:48
droga

Dva kiparska Grka (49) i (42) i dva Nigerijca (36) i (30), uhapšeni su u trenutku kada su drogu istovarali iz kontejnera unutar jurisdikcije britanske vojne baze, izvještava Cyprus Mail. Njima je određen sedmodnevni pritvor. Još dvije osobe naknadno su uhapšene u Limassolu u okviru iste operacije.

Jedan krijumčar je iz Bosne i Hercegovine (48) za kojeg se vjeruje da je drogu dopremio na Kipar, te kiparski Grk (39) vlasnik kompanije. Oni će biti zadržani osam dana u pritvoru. Policija je pratila brod nakon što je neko prethodno cinkario policiji da se na brodu nalazi velika količina droge i da droga dolazi iz Kanade.

Policija na Kipru upozorila je britansku vojnu policiju koja osigurava vojnu bazu da će jedan kontejner biti iskrcan u Ypsonasu. Bosanac je također nadziran od policije i snimljena su dva njegova susreta sa 42-godišnjim kiparskim Grkom.

Kratko nakon toga, Grci i Nigerijci počeli su istovar droge iz kontejnera kada ih je britanska vojna policija savladala i predala kiparskim vlastima. Nigerijci su negirali bilo kakvu umješanost u trgovinu droge. Cjelokupna operacija provodi se u saradnji sa Interpolom.

(RS)