Maloljetnici ubili dvoje penzionera?

Brutalno ubistvo supružnika Fatime i Salka Đogića u Velikoj Kladuši šokiralo je javnost u BiH. Stariji bračni par ubijen je tupim predmetom, a na mjestu zločina vidljivi su tragovi borbe.
23.03.2019 u 18:50

Ubistvo staraca, podsjetimo, izvršila su dvojica tinejdžera. Navodno, jedan ima 15 i po godina, dok je drugi počinilac 16-godišnjak.

Jedan od njih, navodno, u proteklom periodu protjeran je iz SAD-a. Oni su s mjesta događaja pobjegli autom koje su uzeli iz dvorišta ubijenih staraca, ali su ih presreli policajci i uhapsili.

Prema nezvaničnim informacijama, prvo je uhapšen 15-godišnjak koji je otkrio identitet svog saučesnika, koji je nakon kraće potrage, takođe, uhapšen. Pretpostavlja se da postoji i treći saučesnik koji je u bjekstvu. Iako su prve informacije iz policije glasile da je ovaj bračni par ubijen protekle noći, istražitelji su dodatnim istragama utvrdili da su likvidirani u noći s četvrtka na petak, ali da niko o tome ništa nije znao do danas, prenosi Klix.

Prema tvrdnjama mještana naselja Šumatac, gdje su živjeli Đogići, ovaj bračni par ubijen je drškom od lopate, te je izboden šrafcigerima. Nezvanično, muškarac je pronađen potpuno nag u jednoj sobi izboden oštrim predmetom na više mjesta, dok je žena pronađena mrtva u hodniku ispod stepeništa.

"Salko i Fatima su bili fini ljudi, svi su ih voljeli. Salko je bio rođak mog oca, on je bio bolestan čovjek, tako reći invalid, ali ne 100-postotni. Ovo je velika tragedija. Ne pamtimo da se ovakvo nešto ovdje desilo. Zvali smo ih, a oni se nisu javljali, jutros smo zvali Hitnu da provjerimo da im se nije nešto desilo, na kraju smo zvali policiju, da bi oni potvrdili ono najgore", kazao je za Avaz Elvedin Đogić, rođak ubijenog bračnog para.

(klix)