Ministar MUP-a TK podnio ostavku u stranci, sprema li se rekonstrukcija Vlade TK?

Sulejman Brkić aktuelni ministar MUP-a TK podnio je ostavku na sve funkciji u političkoj partiji Socijaldemokrati BiH!
17.06.2020 u 19:32

- On nije napustio stranku, ali je podnio ostavku na sve stranačke organe. Bio je član glavnog i općinskog odbora stranke, kao i predsjednik mjesnog ogranka u Lukavcu.

O razlozima se može pričati na način da je to preduslov za konkurs za neko drugo radno mjesto”, kazao je predsjednik Socijaldemokrata BiH Enver Bijedić. 

Naodno bi sljedeći korak koji bi Brkić trebao napraviti je i podnošenje ostavke na funkciju ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

˝Na pojedinim portalima se pojavila netačna i neistinita informacija da sam napustio politički subjekt – SDBIH. Ja, Sulejman Brkić nikada nisam ni pomislio da napustim SDBIH, niti ću to učiniti˝, napisao je na svom Facebook profilu.

Brkć je kao ministar pod istragom Tužilaštva Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Također, nedavno su mu pripadnici Federalne uprave policije oduzeli mobilni telefon kao jedan od dokaza u predmetu koji se vodi zbog mogućeg kršenja zakona prilikom imenovanja novog direktora Uprave policije Tuzlanskog kantona Safeta Ibrahimovića.

Isto tako spominje se i moguća rekosntrukcija Vlade TK.

pressing.ba