MUP TK: Uhapšeni pljačkaši 80.000 KM pazara Elektrodistribucije

Policajci MUP-a TK uhapsili su pljačkaše pazara Elektrodistribucije iz avgusta prošle godine.
19.03.2020 u 11:20
mup tk

Poslije višemjesečnih operativnih aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništva koje je počinjeno na štetu Elektroprivrede BiH u mjesecu augustu 2019. godine, došli do saznanja i materijalnih dokaza koji ukazuju na to da se u vezu mogu dovesti 31-godišnji J. I., 29-godišnji N. N. i 31-godišnji N. Š., svi nastanjeni na području Tuzle.

Naime, kako je pojašnjeno iz Uprave policije MUP-a TK, riječ je o krivičnom djelu od 14. augusta 2019. godine u kojem su dvije maskirane osobe presrele kretanje vozila na lokalnom putu u naselju Orašje kod Tuzle, a koje je prevozilo novac Elektroprivrede BiH.

Ovom prilikom je otuđeno više od 80.000 KM. Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli podnesen je izvještaj protiv spomenutih osoba zbog postojanja osnova sumnje da je J. I. počinio krivično djelo udruživanja radi činjenja krivičnih djela u sticaju s krivičnim djelima pronevjere u službi i lažnog prijavljivanja.

"Postoji osnovana sumnja da su N. N. i N. Š. počinili krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela u sticaju s krivičnim djelima pronevjere u službi u vezi s krivičnim djelom pomaganja", naveli su iz Uprave policije MUP-a TK. U službenim prostorijama Uprave policije MUP-a TK izvršena je kriminalistička obrada nad J. I., dok se N. N. i N. Š. nalaze na izdržavanju zatvorske kazne po osnovu počinjenja drugih krivičnih djela.

pressing.ba