Na prevaru uzela 14.800 KM

Nepoznata osoba iz Srbije koja se predstavila kao Vidovita Vladimira prijavljena je policiji u Trebinji da je prevarila osobu čiji su inicijali S.G. za 14.800 KM tako što ga je dovela u zabludu da će mu izliječiti kćerku.
26.10.2021 u 15:39
trebinje

Policijskoj stanici Trebinje juče je osoba S.G. iz Trebinja prijavilo da je u posljednja četiri mjeseca više puta stupilo u kontakt sa nepoznatom osobom iz Srbije koja se predstavila kao vidovnjak i prorok pod imenom Vidovita Vladimira u vezi sa zdravstvenim problemima duševno oboljele kćerke, naveli su iz trebinjske Policijske uprave.

Nepoznata osoba je dovela u zabludu S.G. da će mu izliječiti kćerku ukoliko uplati novac, nakon čega je ova osoba u više navrata uplaćivala različite iznose u ukupnoj vrijednosti od oko 14.800 KM. Nakon što ta osoba nije pomogla u liječenju kćerke, lice S.G. je shvatilo da je u zabludi i da je prevareno.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji je naložio policijskim službenicima da preduzmu sve mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja prevare. Policija i Okružno javno tužilaštvo iz Trebinja rade na dokumentovanju krivičnog djela prevara.

Policijska uprava Trebinje apeluje da građani budu obazrivi i preduzmu odgovarajuće mjere radi zaštite od prevara i sprečavanja izvršenja krivičnih djela na sopstvenu štetu, te poziva da slične ponude i oglase prijave policiji.