Nabavljali maske po 0,36 KM a prodavali po 6,90 KM

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i ostali koji su juče uhapšeni, sumnjiče se za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja čime je, sumnja se, pribavljena korist od gotovo 800.000 KM...
16.09.2021 u 15:49

Kako dodaju sagovornici, između ostalog, sumnja se da su Institutu fakturisane maske po cijeni od 6,90 KM po komadu, a nabavljane su za 0,36 KM.

Dragica Tojagić, sekretar Republičkog javnog tužilaštva, potvrdila je da se sumnja da je nabavna cijela zaštitnih odijela, koja je nabavljao Institut za javno zdravstvo RS, 22,50 KM po komadu, a da su Institutu fakturisana na iznos od 50 KM.

Tojagićeva je potvrdila informaciju koju su ranije objavile "Nezavisne", a prema kojim su zaštitne maske, čija ja nabavna cijena 0,36, Institutu fakturisane po cijeni od 6,90 KM.

Podsjetimo, uhapšeni su vlasnik turističke agencije "Travel 4 fun" Saša Marković, direktor firme "Promeding" Dragan Dubravac i direktor "Procontrola" Slavko Bojić, te direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković, koji se, kako kažu naši izvori, noćas predao policiji.