Oduzete cigarete vrijedne 35.000 KM

U okviru operativne akcije "DSC 2" pripadnici Jedinice granične policije Trebinje spriječili su krijumčarenje 6.950 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica.
17.07.2020 u 17:17
cigarete

Cigarete su otkrivene prilikom granične kontrole Pasata, bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao M. S. (1981.), dok je drugo vozilo “lada”, također, bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao B. D. (1980.) bilo prethodnica, odnosno imalo ulogu "čistača", saopćeno je iz Granične policije BiH.

Kako je navedeno, kontrolirani su u graničnom pojasu Bijela gora na području Trebinja i lišeni slobode. O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj je naredbi izvršen pretres vozila u kojem su se nalazile cigarete.

Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 35.000 maraka, vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "krijumčarenje", protiv osumnjičenih državljana BiH bit će dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH, stoji u saopćenju.

(pressing.ba)