Osnovcu dobiveni novac na kladionici oduzeo otac i podijelio

Srbijanski osnovnoškolac na kladionici je dobio nekoliko miliona tamošnjih dinara. No njegov je otac shvatio da bi, ako podignu i potroše dobiveni novac, sinu dao krivi primjer. Novac je ipak podignuo, ali ga je u cijelosti darovao u humanitarne svrhe.

21.02.2020 u 21:17
kladionica

Milan Radovanović, defektolog i osnivač Savjetovališta ‘Entera’, za Kurir je ispričao kako je ovaj osnovnoškolac na kladionici dobio ogroman iznos te se učenikov otac tada javio Radanoviću za savjet.

– Pitao me što da radi. Osjećao je da je nemoralno podići novac od kocke jer je smatrao da bi tako poslao pogrešnu poruku. Strahovao je da bi onda njegov sin mogao pomisliti da se od kocke može živjeti. Savjetovao sam mu da podigne novac i da ga da u dobrotvorne svrhe. Tako je i učinio. Rekao mi je potom da njegov sin više ne ide u kladionicu, ispričao je Radovanović, prenosi Srednja.hr.

Ova priča zanimljiva je i u hrvatskom kontekstu jer se trenutno kladionicama želi povećati propisana minimalna udaljenost od škola.

Naime, u javnoj su raspravi trenutno izmjene Pravilnika o prostornim i tehničkim uvjetima za priređivanje igara na sreću u casinima, na automatima i uplatnim mjestima kladionica.

Njima bi se kockarnice i automat klubove i kladionice još više udaljilo od škola.