Policajcu pocijepao uniformu

Banjalučanin Slaviša L. uhapšen je zbog sumnje da je napao policijskog službenika, nakon što je njegov automobil zaustavljen tokom redovne kontrole
09.09.2019 u 21:14

On je uhapšen sinoć oko 23.40 sati u mjestu Borkovići, kada su službenici zaustavili golf kojim je upravljao osumnjičeni u vidno alkoholisanom stanju. Prema navodima iz policije, Banjalučanin je po zaustavljanju izašao iz automobila te počeo da vrijeđa policijske službenike, a na jednog od njih je fizički nasrnuo, oštetivši mu službenu uniformu.

"O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštava Banjaluka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv S.L. dostavi izvještaj za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje", saopšteno je iz PU Banjaluka.

Podsjeća se da je na području Policijske uprave Banjaluka, tokom osam mjeseci 2019. godine, ukupno evidentirano 130 slučajeva napada i sprečavanja služenih lica u vršenju službene radnje, što svjedoči u prilog činjenici o težini policijske profesije i tome da su policijski službenici svakodnevno izloženi rizicima tokom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, a sve sa ciljem zaštite građana i njihove imovine.

(NN)