Policija hapsi švercere duhanom

U nekoliko gradova širom Hercegovine pripadnici Federalne uprave policije (FUP), uz asistenciju policijskih službenika MUP-a HNK i ZHK, po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, vrše pretrese objekata i vozila na ukupno sedam lokacija, a uhapšeno je šest osoba.
21.05.2019 u 14:02
duhan

Na terenu je i istražitelj Tužilaštva BiH, koji koordinira aktivnosti policijskih službenika, saopćeno je iz državnog Tužilaštva.

- Osumnjičene osobe koje su meta pretresa pod istragom su zbog kaznenih djela organiziranog kriminala, krijumčarenja i neovlaštenog prometa akciznih proizvoda. Tokom istrage prikupljeni su dokazi da se osumnjičeni duže vrijeme bave krijumčarenjem i nedozvoljenim prometom duhana, cigareta i duhanskih prerađevina - navodi se u saopćenju.

Prilikom pretresa, otkrivena je i zaplijenjena veća količina izrezanog duhana, duhana spremnog za rezanje, cigareta bez akciznih markica, kao i nekoliko mašina za rezanje duhana. Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

(pressing.ba)