Povrijedio trojicu policajaca, a tek mu je 19 godina

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, nakon završene kriminalističke obrade predali su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo 19-godišnjeg Jasmina Bajića, rođenog u Goraždu, a nastanjenog u Sarajevu, koji je rano jutros izazvao pravi haos na području općine Hadžići.
23.05.2019 u 16:33

Njemu se na teret stavlja napad na službenu osobu pri vršenju poslova sigurnosti, a nakon što je, tokom policijske potjere namjerno udario u policijsko vozilo, koje se prevrnulo, te su tom prilikom povrijeđena trojica pripadnika MUP-a KS.

- Za osumnjičenog je određeno 24-satno zadržavanje, a nakon što ga u tom roku ispita postupajući tužilac, bit će donesena odluka o daljim mjerama koje će u odnosu na njega biti poduzete - kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS. Sve je počelo jutros oko 3.30 na području općine Novi Grad, gdje je Bajić, na raskrsnici X transferzala - Bulevar Meše Selimovića, vozreći "audi A4" prošao kroz crveno svjetlo, nakon čega se sudario sa drugim vozilom.

Nije se zaustavio već je krenuo bježati ka Ilidži, gdje su ga policajci Pete PU pokušali zaustaviti, ali je on nastavio bježati prema Hadžićima. Došavši u Pazarić u 3.45 sati, namjerno je udario u policijsko vozilo, koje se zatim prevrnulo na ogradu. Tom prilikom lakše su povrijeđena dvojica policajaca, dok je treći teže povrijeđen. Vozač je i dalje nastavio kretanje u pravcu Tarčina, te dolaskom u naselje Resnik, skrenuo van kolovoza i udario u metalnu ogradu, a potom se zaustavio na zemljanom nasipu pored ceste, gdje je i uhapšen. Povrijeđenim policajcima pomoć je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, nakon čga su prevezeni u KCUS na detaljne preglede.

Zbog uviđajnih radnji u periodu od 03.45 do 08.40, na dionici magistralnog puta M-17, od ulaza u naselje Pazarić do izlaza iz tog naselja, došlo je do potpune obustave saobraćaja vozila, koji je usmjeravan na alternativni put kroz naselje Pazarić. Policajci Četvrte PU su također obavili uviđaj saobraćajne nezgode na području općine Novi Grad Sarajevo.

(faktor)