SDA imenovala premijera u Vladi TK, slijedi borba za ministarska mjesta

Denijal Tulumović novi je premijer Vlade Tuzlanskog kantona!
17.07.2019 u 16:18

”Nastojat ću da budem dio i vođa tima. Svaki od ministara će imati zadatake koje će obavljati, a ja kao premijer trebao bih biti koordinator i čovjek koji će rukovoditi timom. Ja se nadam da će svi kandidati biti ozbiljni, da će prihvatit te uloge i da će dobro raditi svoj posao,” kazao je Tulumović, dodavši da će novoj Vladi osnovni prioritet biti zaštita boračke populacije i socijalnih kategorija, ali da bi se sve to ostvarilo velika pažnja se mora pokloniti privredi i privrednicima, dodao je Tulumović pojašnjavajući svoj plan rada.

Također, kako je pojasnio Žarko Vujović, predsjednik Skupštine TK kada je u pitanju raspodjela ministarstava između stranaka četiri ministra bit će predložena iz SDA, dok će ostali politički subjekti u formiranju vlade sudjelovati sa po dva ministra. Većina za sada broji 19 zastupnika, a uskoro bi trebala biti zakazana sjednica Skupštine TK na kojoj bi trebala biti formirana nova vlada.

Nova skupštinska većina koju je skupila SDA zajedno sa DF, SBB, SBiH i dijelom SDP-a kreće u imenovanja ministara prema dogovorenoj podjeli.

Za sada se samo licitira sa imenima novih ministara a u narednim danima bit će poznato ko e biti na čelu svakog ministarstva.

pressing.ba