SIPA zaplijenila 40 kilograma droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu juče su u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, realizovali operativnu akciju kodnog naziva Bato usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, saopćeno je jutros iz SIPA-e.
22.12.2019 u 11:49
sipa

Postupajući po naredba Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantonalnog suda u Mostaru, policijski službenici SIPA-e su na području Mostara, uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ .

"Tokom akcije pretreseno je terensko motorno vozilo, prilikom čega su otkrivene i privremeno oduzete 44 vrećice ukupne težine oko 40 kilograma u kojima se nalazila nepoznata materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa. Pored navedenog, privremeno su oduzeta i tri mobilna telefona. Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lica lišena slobode biće predata u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.'', saopćeno je iz SIPA-e jutros.

pressing.ba