Srbija zatvara granice s BiH

Od sutra ujutru od osam sati zatvaraju se svi granični prijelazi za ulazak u Srbiju u drumskom, željezničkom i riječnom saobraćaju, izjavio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
19.03.2020 u 20:07

- Od sutra, sem transportnih kamiona više niko ne može da uđe na teritoriju Srbije - rekao je Vučić u obraćanju javnosti u Palati Srbija. On je rekao i da se sutra u 12 sati potpuno ukida i međugradski saobraćaj za sve, osim za automobile.

- U narednim danima, mi ćemo vjerovatno dijoneti dodatne odluke o vremenskom proširenju zabrane kretanja za sve - izjavio je Vučić i dodao da će se o tom pitanju izjasniti do kraja sedmice.

Predsjednik Srbije je kazao da je od ukupnog broja registrovanih, njih 103, šest na respiratorima, ali da se očekuje da se u narednim danima ubrzano povećava broj zaraženih. On je pojasnio da je Infektivna klinika u Beogradu gotovo puna, te da će se preći na bolnicu "Dragiša Mišović".

- Nama su bolnice sve punije, ljekari se drže junački, vojska i policija veoma dobro obavljaju svoj posao i vjerujem da ćemo moći da pomognemo ljekarima da ovakvim tempom nastave, iako su umorni - kazao je.

Vučić je rekao i da je kupljeno još 200 respiratora, za koje očekuje da zdravstvenom sistemu zemlje budu na raspolaganju do utorka, te da je cilj da Srbija ima 1.000 slobodnih respiratora.

(AA)