Srebrenica: Prodaje se autobuska stanica

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je danas Srni da opština nastoji da pronađe kupca za objekat Autobuske stanice ili da ga, u krajnjem slučaju, opština kupi i privede drugoj namjeni za potrebe ovdašnjeg stanovništva.
06.11.2019 u 17:42

On je istakao da Srebrenica, zbog malog broja stanovnika i posebno putnika koji koriste autobuski prevoz, nema potrebu za autobuskom stanicom jer donosi finansijske gubitke.

"Postojeće potrebe za autobuskim prevozom može zadovoljiti uređeno autobusko stajalište koje namjeravamo izgraditi, a postojeći objekat autobuske stanice planiramo preurediti u svečani salon jer u ovom mjestu nema objekta u kome se mogu organizovati određene svečanosti i zabave za kojima postoji potreba", pojasnio je Grujičić.

Krajem prošle godine prestala je sa radom Autobuska stanica u Srebrenici jer je banka oduzela taj objekat zbog duga, odnosno naplate garancije od preduzeća "Drinatrans" iz Zvornika za neizmireni kredit njihovog poslovnog partnera "Bobar banci".

Po istom osnovu, banka je preuzela i autobusko parkiralište ove firme u Potočarima čime je ona ostala bez imovine u srebreničkoj opštini. I pored prekida rada Autobuske stanice i dalje je korišteno stajalište za autobuse ispred tog objekta. Prije nekoliko mjeseci, prevoz putnika u srebreničkoj opštini preuzelo je zvorničko preduzeće "Euro petrol oil" koje je ukinulo nekoliko linija zbog nerentabilnosti. Ranije je ukinuta linija prema Istočnom Sarajevu, a Srna nezvanično saznaje da predstoji ukidanje i jedine autobuske linije iz ovog mjesta prema Banjaluci, te da će ostati samo linije prema Zvorniku, Bijeljini i Brčkom i par sezonskih linija za prevoz đaka.

Preostali stanovnici Srebrenice, koji imaju potrebe za autobuskim prevozom trpe posljedice ekonomske neisplativosti i ukidanja autobuskih linija zbog malog broja putnika i prinuđeni su da se snalaze.

(srna)