Tuzla: Zaplijenjena droga vrijedna 220.000 KM

Pripadnici Uprave policije MUP-a TK proteklih dana proveli su akciju u okviru koje je pronađena i oduzeta znatna količina opojne droge oružja i minicije. Vrijednost oduzetih narkotika na tržištu bi iznosila 220 hiljada maraka.
22.11.2021 u 15:32
droga

Privedene se tri osobe i predate kantonalnom Tužilaštvu. Detalji provedene akcije saopšteni su danas na press konferenciji.

U posljednih sedam dana pripadnici policijske Uprave Tuzla oduzeli su veću količinu opojnih droga u tri odvojena slučaja. Privedene su tri osobe iz Tuzle i predate u nadležnost Tužilaštvu TK. “Oduzeta je veća količina narkotičkih sredstava kanabis, spid te nepoznata praškasta materija u dva odvojena pakovanja ukupne težine okvirno hiljadu grama. Također, oduzet je i etil alkohol, najvjerovatnije i amfetaminsko ulje u zapremini od jednog litra”, kazao je Siniša Vareškić, načelnik Policijske uprave Tuzla.

Ukoliko se u konačnici potvrdi da je riječ o navedenoj opojnoj drogi, vrijednost kanabisa je okvirno 64 hiljade maraka, spida skoro 115 hiljada maraka, a ulja za spravljanje amfetamina okvirno 21 hiljadu maraka. To je ukupno okvirno 220 hiljada KM”, naglasio je Vareškić.

U tri odvojene policijske akcije u Tuzli se našao i M. A. od kojeg je oduzeto okvirno 700 grama droge spid, čija je tržišna vrijednost u uličnoj prodaji okvirno 15 hiljada KM. Osoba je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva te mu je određena mjera pritvora.

“Također, posljednjim aktivnostima koje su vođene, od osobe Dž. E. oduzeto je 47 paketića droge kanabis. Riječ je okvirno o 37 grama materije, čija je vrijednost u uličnoj prodaji okvirno 500 KM”, dodao je Vareškić.

Prema izvještaju Policijske uprave Tuzla, oduzeta je i digitalna vaga, aparat za vakumiranje, automatska puška sa dva okvira i 60 komada municije, jedan gasni pištolj sa okvirom i šest gasnih metaka, jedan taktički vojni nož, jedan vojni nož bajonet, sajla, mobitel i tri laptopa.