Varao kupce i prodavao im nekvalitetan med

Policija u Banjoj Luci podnijeli su izvještaj tužilaštvu protiv Banjalučanina J. К. zbog sumnje da je obmanjivao potrošače prodajom nekvalitetnog meda te da nije uredno vodio poslovne knjige.
06.09.2019 u 21:10

Nezavisne nezvanično pišu da je izvještaj podnesen protiv Janka Kantara (48), koji je odgovorna osoba u firmi "Medolino" d.o.o. Kako je saopćeno iz PU Banjaluka, on se sumnjiči da je tokom 2017. godine kao odgovorna osoba društva za trgovinu i usluge iz Banje Luke, stavio u promet u većim količinama svoj proizvod, odnosno med, koji po kvalitetu nije odgovarao onome koji je bio na deklaraciji proizvoda, čime je obmanuo potrošače. -

Također, utvrđeno je da je osumnjičeni u knjige koje je bio obavezan da vodi, unosio netačne podatke o količini otkupljenog meda od pčalara, koje je kasnije prodavao kao svoje vlasništvo - rekli su u PU Banjlauka.

On je osumnjićen za krivična djela "Obmanjivanje potrošača" i "Povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje".

Tokom istrage obavljene su inspekcijske kontrole i saslušan je veći broj osoba, a što će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

(NN)