Bišćanin sa džipom usmrtio troje, povrijedio 34 ljudi

Muškarac koji je danas izazvao haos na ulicama Graza, je Alen Rizvanović, porijeklom iz Bihaća.
20.06.2015 u 19:41
graz

Podsjećamo, napadač se danas poslijepodne vozilom zaletio u grupu pješaka u Grazu, ubivši pritom najmanje troje ljudi te povrijedio 34 ljudi.

Sedmogodišnji dječak i jedna žena te još jedna osoba poginuli su kad se počinitelj, 26-godišnjak bosanskohercegovačkih korijena, terenskim vozilom zaletio u mnoštvo u Herrengasse u središtu Graza. 

Među nastradalim osobama je i jedan državljanin BiH i to Adis Dolić iz Velike Kladuše. On je nastradao dok je šetao sa suprugom koja je u teškom stanju prevežena u bolnicu.

Podsjećamo, vozač džipa koji je danas projurio pješačkom zonom u centru Graza i pritom usmrtio troje ljudi, a 34 povrijedio, je Alen Rizvanović, državljanin Austrije s porijeklom iz Bihaća.

Mile Sadžak, otpravnik poslova Ambasade BiH u Austriji, kazao je za FTV da su od nadležnih austrijskih institucija obaviješteni da je osoba odgovorna za saobraćajnu nesreću porijeklom iz BiH. Ona je kao izbjeglica sa četiri godine došao s roditeljima u Austriju i posjeduje austrijsko državljanstvo, jer Austrija ne poznaje instituciju dvojnog državljanstva. Policija je pretresla sve lokacije koje bi mogle biti interesantne u istrazi. Ambasadi je, također, rečeno da zasad nema indicija da se radi o terorističkom aktu.

(pressing.ba)