Gračanica: U Orahovici napustio auto i s torbom droge pobjegao policiji

Općinski sud Gračanica prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečenog pritvora za Nusreta Bajrića (34) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena poizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopćeno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.
22.05.2019 u 16:04
policija

Policijski službenici PU Gračanica su u večernjim satima 15. maja 2019. godine pokušali zaustaviti vozilo u kojem je bio osumnjičeni, koji se oglušio na to, promijenio pravac kretanja, ubrzao automobil i počeo bježati.

Policijska patrola je krenula za njim, ali je u mjestu Orahovica kod Gračanice napustio vozilo i sa sportskom torbom se trčeći udaljio. Torbu je prilikom bijega odbacio, te su prilikom uviđaja policajci pronašli torbu u kojoj je bilo oko 2 kilograma droge amfetamin (speed).

Pripadnici MUP-a TK su identificirali osumnjičenog, koji je nekoliko dana bio u bjekstvu, te su ga lišili slobode 20. maja 2019. godine.

Nad osumnjičenim je obavljena kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Bajrića.

(RS)