Na lotu osvojio 22 miliona KM, danas radi kao drvosječa (video)

Britanac Michael Carroll 2002. godine na lotu je dobio gotovo 10 miliona funti, odnosno više od 22 miliona KM, te mu je dobitak potpuno promijenio život.
23.11.2019 u 10:18
caroll

Moglo bi se reći da je Carroll lovu potrošio na prostitutke i drogu, a ostalo spiskao na gluposti. Šalu na stranu, osam godina nakon dobitka na lotu tip nema prebijene pare, a radi kao drvosječa.

"Zabava je sada gotova i moram priznati da mi je drago. Puno je lakše živjeti s 40 funti (100 KM) sedmično nego s milionima. Želim naći posao i zarađivati novac kao i ostali ljudi", kazao je propali milioner.

Osam godina nakon dobitka Carroll je već spiskao sve. Dnevno je na drogu trošio 4.000 KM, a njegova kuća mjesecima je bila lokacija za orgijanje i drogiranje do besvijesti. Kaže da je spavao s 4.000 prostitutki, a iz obijesti je kupovao skupe automobile i razbijao ih. Njegovi susjedi su svjedočili da je kuća uvijek bila puna golih žena koje su na pladnju nosile kokain, a on kaže da je drogiran mogao biti budan četiri dana i četiri noći.

Danas, kad je ostao bez svega, kaže da je sretniji, ali bi opet sve ponovio jer su mu dani kad je bio miloner bili doista sjajni.

(agencije)