Njemačka policija s helikopterom hapsila Bosanca

Jedinica specijalne njemačke policije (SEK) iz Berlina uhapsila je 35-godišnjaka iz Bosne i Hercegovine u Klein Kreutz, naselju u blizini Brandenburga. Bosanca su smatrali opasnim, a bio je i naoružan.
15.11.2018 u 19:40
njemacka policija

Akcija njemačkih specijalaca izvedena je u utorak oko 15.30 sati, nakon što su prethodno dobili dojavu da se traženi 35-godišnjak, inače nastanjen u njemačkoj metropoli, krije u Klein Kreutzu.

Čak 12 teško naoružanih specijalaca pronašlo je traženu osobu u bivšem građevinskom centru, neposredno pored autobuske okretaljke u selu, piše maz-online.

Prema policiji, Bosanac nije pružao otpor tokom akcije hapšenja koja je trajala pola sata. U akciji su angažirani specijalci jer je bilo indicija da je državljanin BiH naoružan. Ne samo to, stanovnici Kleina Kreutza, primijetili su da iznad njihovog sela kruži i policijski helikopter.

Policija nije komentirala angažiranje helikoptera, ali zna se da se uključuje i kontrola iz zraka ukoliko postoji opasnost da tražena osoba može pobjeći. Tužilac Berlina podigao je optužnicu protiv 35-godišnjeg Bosanca zbog nanošenja opasnih tjelesnih povreda, ali nisu saopćeni detalji.

(RS)