Odavdje je Alen krenuo u krvavi pir po Grazu

Austrijski portal oe24 objavio je fotografiju i snimak kuće u kojoj je sa ženom i dvoje djece živio Alen Rizvanović, Austrijanac bosanskog porijekla koji je kolima pregazio, a potom i nožem usmrtio tri osobe i 34 povrijedio.
21.06.2015 u 11:56
kuca

Sve je, kako javljaju izvještači oe24 zaključano, a dječije igračke uredno su složene u jednom dijelu kuće. Na ulazu u kuću instalirane su bezbjednosne kamere.

Rizvanović se juče u centru Graza zaletio svojim SUV-om u masu ljudi, a onda izašao iz automobila i nasumično napadao prolaznike nožem. Među stradalima su i jedan četvorogodišnji dječak i Adis Dolić iz Velike Kladuše koji je sa suprugom Adisom juče krenuo da kupuje poklone za vjenčanje koje je trebalo da se održi 3. jula u Grazu.

Otac preminulog Džemal Dolić u razgovoru za N1 potvrdio je da su se Adis i Adisa vraćali iz trgovine gdje su išli kupovati poklone za Adisinuporodicu koja je ubrzo trebala doći u Graz zbog vjenčanja.

Džemal Dolić je rođen u Velikoj Kladuši, a u Graz se preselio početkom 90-ih godina, dok mu se porodica pridružila nakon rata. Otac preminulog Adisa Dolića je u šoku i nevjerici te je kazao da ne može vjerovati da se ovo dogodilo i da su živjeli miran život u Grazu. 

Podsjetimo, vozač navodno 26-godišnji državljanin Austrije porijeklom iz BiH koji prema tvrdnjama policije boluje od psihičkih poteškoća, zaletio se sa svojim automobilom u gomilu ljudi u u Herrengasse u središtu Graza. Najmanje tri osobe su mrtve, a 34 osobe su ozlijeđene. Deset ozlijeđenih osoba je u teškom stanju. 

Ubijeni su četverogodišnji dječak, 25-godišnja biciklistica i 28-godišnji vozač skutera. Ozlijeđene su osobe u dobi od četiri do 75 godina. Prema riječima svjedoka nakon što se suludi vozač zaletio u ljude, izašao je iz automobila i gomilu napao nožem. Kako se u ljude zabio velikom brzinom, neki su od siline udara doslovce letljeli po ulici.