Ovo je 18-godišnji ubica iz Minhena

Ali David Sonboli star 18 godina ubio je u sinoćnjem napadu u tržnom centru Olimpija deset osoba, od kojih su sedmoro tinejdžeri, pišu nemački mediji. Ranjeno je 27 ljudi od kojih četvoro imaju prostrelne rane. Motivi napada još nisu poznati.
23.07.2016 u 12:07
ali

Nema dokaza da je napadač, koji je juče u tržnom centru u Minhenu ubio 10 ljudi, povezan sa Islamskom državom (ID) niti sa izbeglicama, saopštio je danas šef bavarske policije Hubert Andre.

Andre je rekao na konferenciji za novinare da je 18-godišnji napadač bio "psihijatrijski slučaj", liječen je od depresije kao i da se radi o "klasičnoj pucnjavi" a ne o "terorizmu", prenose agencije.

"Policija nije pronašla dokaze da je u jučerašnoj pucnjavi učestvovalo više od jednog napadača", kazao je šef policije novinarima. Prema njegovim riječima, napadač je rodjen i odrastao u Minhenu. Napadač je bio naoružan pištoljem "glok" devet milimetara i imao je 300 metaka, rekao je policijski istražitelj Robert Hamberger.

Ubica je hakovao profil jedne žene i pozvao djecu na besplatnu hranu u McDonalds.

"Daću vam nešto ako želite, ali ne previše skupo", napisao je napadač na hakovanom profilu. Žena je ubrzo prijavila da ima problema sa svojim Facebookk nalogom, navode zvaničnici.

pucnjavi u tržnom centru Olimpia u Minhenu poginulo je 10 osoba, a povredjeno 27, neki od njih imaju teške povrede, saopštila je bavarska policija.Gradonačelnik Minhena Diter Rajter proglasio je Dan žalosti, a sve svečanosti i drugi skupovi planirani tokom vikenda su otkazani.

(agencije)