Radnici otkrili kako je raditi u McDonald'su

Bivši radnici McDonalds'a podijelili su svoja iskustva o radu u američkom lancu brze hrane.
13.12.2015 u 08:58

 

Visoko stresan posao 

“Kupci vas tretiraju veoma loše, a to je veoma stresno, posebno u gužvi, ali mislim da to važi za bilo koji posao u ugostiteljstvu”. 

Preciznost 

“Bio sam zadužen za kuhinju i svaki proces je tačan do najsitnijeg detalja, imao sam test na kraju moje obuke koji je uključivao pitanja kao što je: “Koliko komada isječenog luka ste stavili u čizburger”? (Odgovor je bio 17) 

Prijateljstvo 

“Rad u Meku bio je jedan od najzabavnijih iskustava u mom životu! Upoznao sam prijatelje za cijli život. Osim toga... jedem tamo besplatno svaki dan skoro dvije godine”. 

Visoki standardi 

“Kuhinje su čiste i organizovane. Imaju dosta pravila i protokola koji prikazuju kvalitet hrane koji je na vrhunskom nivou. Imaju veće standarde od većine kompanija kada je u pitanju zdravlje. Ukoliko nešto ne ispunjava njihove propise – odmah ga bacaju”. 

Pa, obučenost 

“Moj stari gazda, koji je imao jedan ugostiteljski lanac, govorio je da uvijek voli da zaposli radnike koji u svojoj biografiji imaju stavku da su radili u Meku, jer, kaže, znao je da su već bili dobro obučeni”. 

Čistoća 

“Volio sam to koliko su bili čisti. Kasnije sam saznao da to nije bio slučaj u svakom njihovom restoranu, ali onaj u kome sam ja radio bio je stvarno čist..”