Radnici otkrili kako je raditi u McDonald'su
Visoko stresan posao
“Kupci vas tretiraju veoma loše, a to je veoma stresno, posebno u gužvi, ali mislim da to važi za bilo koji posao u ugostiteljstvu”.
Preciznost
“Bio sam zadužen za kuhinju i svaki proces je tačan do najsitnijeg detalja, imao sam test na kraju moje obuke koji je uključivao pitanja kao što je: “Koliko komada isječenog luka ste stavili u čizburger”? (Odgovor je bio 17)
Prijateljstvo
“Rad u Meku bio je jedan od najzabavnijih iskustava u mom životu! Upoznao sam prijatelje za cijli život. Osim toga... jedem tamo besplatno svaki dan skoro dvije godine”.
Visoki standardi
“Kuhinje su čiste i organizovane. Imaju dosta pravila i protokola koji prikazuju kvalitet hrane koji je na vrhunskom nivou. Imaju veće standarde od većine kompanija kada je u pitanju zdravlje. Ukoliko nešto ne ispunjava njihove propise – odmah ga bacaju”.
Pa, obučenost
“Moj stari gazda, koji je imao jedan ugostiteljski lanac, govorio je da uvijek voli da zaposli radnike koji u svojoj biografiji imaju stavku da su radili u Meku, jer, kaže, znao je da su već bili dobro obučeni”.
Čistoća
“Volio sam to koliko su bili čisti. Kasnije sam saznao da to nije bio slučaj u svakom njihovom restoranu, ali onaj u kome sam ja radio bio je stvarno čist..”