Bihać: Turistima vaučeri po 200 KM

U Gradskoj upravi Bihaća danas je gradonačelnik Šuhret Fazlić potpisao sporazum s turističkom zajednicom i v.d. direktorom Arminom Amidžićem kojim zadužuje turističku zajednicu za realizaciju projekta turističkih vaučera.
04.07.2020 u 16:05
una rafting

Današnjim potpisivanjem sporazuma Turistička zajednica Bihaća dobila je ovlasti za realizaciju projekta turističkih vaučera za koje je Grad Bihać osigurao 100.000 KM iz budžeta, a UNDP 54.000 KM.

"Ovo je pilot projekt koji će se sigurno prenijeti i u druge gradove Bosne i Hercegovine. Drago mi je što smo mi u turističkoj zajednici, koja nema uposlenika, zadnjih mjesec dana radili na ovome. Već u ponedjeljak ide javni poziv za sve davaoce usluga, ali i portalima za prodaju vaučera s ciljem da se što više ljudi prijavi i iskoristi 200 KM subvencije koju će Grad Bihać osigurati", kazao je v.d. direktor TZ Bihać Armin Amidžić.

Dodao je kako im je svima cilj promovisati ljepote Bihaća i s čime sve raspolaže ovaj grad u smislu turističkih potencijala. Subvencije će moći iskoristiti oni posjetioci koji odluče u Bihaću ostati minimalno dva noćenja. U okviru ove vrijednosti projekata i vaučera Grad Bihać bi trebao imati minimalno 3.800 noćenja, a minimalna ponuda iznosi 300 KM od čega se subvencionira 200 KM.

"Ovo bi trebalo popraviti turističku sezonu u ovoj situaciji pandemije koronavirusa. Čim su popustili s mjerama i otvorili objekte, mi smo krenuli s kampanjom pUNA života, a već narednih sedmica ćemo objaviti još neka promotivna videa koja su za domaće posjetioce, a kasnije ćemo ih višejezično uraditi i okrenuti se stranom tržištu već naredne sezone", dodaje Amidžić.

Načelnik Bihaća Šuhret Fazlić je kazao kako su korona-zakonom pomogli privrednicima na brojne načine te da je 100.000 KM opredijeljenih za vaučere samo početak s ciljem promocije turizma u Bihaću.