Novo trenersko ime na klupi bh.premijerligaša

Trenerska vrteška se nastavlja u bh.nogometu.
12.06.2019 u 15:30
vukas

Blaža Sliškovića na klupi Zrinjskog je naslijedio Hari Vukas.

Ovaj 46-godišnji hrvatski stručnjak na klupi Plemića je zamijenio Blaža Sliškovića, a Vukas je danas službeno predstavljen. On je istakao kako mu je velika čast što je došao u HŠK Zrinjski.

"Izuzetna čast je što ću biti dio ovog velikog kluba - HŠK Zrinjski. Hvala ljudima iz kluba na saradnji. Nisam imao nikakvih nedoumica o preuzimanju, brzo smo se dogovorili", rekao je Vukas na otvaranju, te je nastavio:

Čast mi je što sam upravo Baku naslijedio. Napravio je sjajne rezultate i predamnom je velika odgovornost. Teško je govoriti o sebi, ali sigurno je da će vrijeme pokazati ko sam i šta sam". Istakao je i da će mu prethodna iskustva biti itekako od pomoći.

"Dolazim u veliki klub, ne treba ni napominjati šta on predstavlja u bh. fudbalu. Uspjesi kluba prije mene pokazuju kakva filozofija treba biti. Sigurno da će mi iskustva koja sam imao u proteklim klubovima pomoći. Ovo mi je vjerovatno i najveći izazov u karijeri. Želim napraviti iskorak sa klubom i ovo je stvarno veliki izazov za mene. Rad u Hajduku, godina rada u Galatasarayju će mi pomoći ovdje, jer pripremio sam se za stvari koje me čekaju". Upoznat je sa Premijer ligom BiH.

"Pratio sam Premijer ligu BiH. Nešto me zanimalo u kojem smjeru ide bh. nogomet. Imam percepciju kvalitete klubova u BiH. Razgovarao sam sa Antom Mišom, koji mi je dobar prijatelj. Za Zrinjski mi je rekao da je top nivo za bh. prilike, da ne mogu imati bolji izazov".

Također, dobar dio igrača HŠK Zrinjski Vukas već poznaje.

"Znam određene igrače, ali naravno da ću ih upoznati na terenu. To je najbolji vid, bez obzira šta čuješ o kome. Znam imena, pozicije, dosta njih i poznajem, ali teren je taj koji će mi dati kompletan dojam".

Vukas je sa viceprvakom Bosne i Hercegovine potpisao ugovor na dvije godine.

(SS)