Promovisana knjiga o vezi Kur'ana i astronomije

U organizaciji Medžlisa IZ-e Srebrenik održana je promocija knjige „Kur'anska astronomija – naučni parametri u plemenitom Kur'anu“, autora Adnana Šerifa.
15.03.2016 u 21:49

Nakon uvodnih riječi moderatora Harisa Vehabovića i glavnog imama Refika ef.Hodžića, o ovoj zanimljivoj knjizi govorili su još i predsjednik Astronomskog društva BiH „Orion“ iz Sarajeva prof. dr. Muhamed Muminović i prof. Mustafa Spahić, koji su bili u ulozi promotora.

Prof. dr. Muhamed Muminović je o knjizi govorio sa aspekta astronomske nauke. On je rekao da su ovo rijetke knjige, malo se ko odvažava da piše na ovu temu, istakao je Muminović, te dodao da „autor koristeći otkrića astronomije i upoređijući ih s kur'anskim ajetima, objašnjava postanak svemira, zakonitosti kretanja nebeskih tijela i fascinantnost svijeta u kojem živimo“.

Drugi promotor bio je prof. Mustafa Spahić, koji je o knjizi govorio sa aspekta vjere. On je istakao da knjiga nudi puno bitnih i  relevantnih informacija za život, te da nakon njenog čitanja niko više ne može imati sumnju u istinitost Kur'ana.

„Autor knjige Adnan Šerif vodeći je svjetski naučnik iz ove oblasti, a živi i radi u Libanu. Njegovi radovi objavljeni su u brojnim časopisima, a bavi se naučnim činjenicama sadržanim u Kur'anu koje je savremena nauka spoznala nekoliko vijekova nakon objave ove svete knjige“ zaključuje prof. Spahić.

(D.B.)