Srebreničane od srca nasmijala "Buba u uhu"

Predstava "Buba u uhu" u režiji Admira Glamočaka, oduševila je publiku u Srebreniku koja je u četvrtak uveče uživala u ovom pozorišnom komadu, koji je izveden u okviru kulturne manifestacije "Dani povelje".
19.02.2016 u 09:09
buba u uhu

To i ne čudi, s obzirom na glumačku ekipu koju čine: Admir Glamočak, Senad Bašić, Izudin Bajrović, Tatjana Šojić, Aleksandar Seksan, Emina Muftić, Mediha Musliović, Aldin Omerović, Sanela Pepeljak, Alen Muratović, Merima Lepić, Riad Ljutović i Vedran Đekić. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Vanja Popović.

Iako se radi o predstavi koja je stara stotinu godina, ona je aktuelna i danas.

– U fokusu priče je građanska porodica i sklop krivo protumačenih situacija, koje prouzrokuju čitav niz različitih odnosa unutar te porodice. Svi upadamo u te zamke, stali smo kad nam neka buba dođe do uha i pokušali istjerati pravdu na čistac. Buba je aktuelnija danas u Bosni nego u Francuskoj, kazao je reditelj i glumac Admir Glamočak.

Publika je posebno prihvatila ovu predstavu što je ona namijenjena običnom čovjeku i koja je svima razumljiva. A, kada je puna komedije i smijeha, onda je to baš ono što publika želi.

Buba u uhu” jedan je od najboljih i najčešće izvođenih Feydeauovih pozorišnih komada. Njegove otkačene, duhovite i virtuozno napisane tekstove obožava publika u cijelome svijetu, pa predstavljaju čvrsta uporišta svih ambicioznijih savremenih pozorišnih repertoara.

pressing.ba