U Seoni gostovale folklorne sekcije iz Turske i Hrvatske

U organizaciji Folklorne sekcije i Aktiva žena Seona te Ekološkog udruženja "Seona - Ratiš", u Seoni kod Srebrenika održana je Međunarodna smotra folklora "Seonjanka".
02.09.2016 u 08:37

Izuzev folklornh sekcija s područja Tuzlanskog kantona, ova manifestacija je dobila međunarodni karakter s obzirom da su na njoj učestvovala folkorna društva KIRKLARELÍ BELEDIYESÍ HALKO YUNLARI EKÍBÍ -Turska i Darda - HRVATSKA.

Program su obogatili i UM "Tinja"- Tinja, KUD "Devetak" -Lukavac, KUD "Rudar" - Lukavac, UM "Sijedi krš" - Gračanica, UG "Jošak" -Piskavica (Gračanica)  te Folklona sekcija Seona.

Defile smotre krenuo je ispred čitaonice u Seoni,a nastup je održan na poligonu osnovne škole. Nakon defilea, učesnicima i publici obratila se organizatorica smotre, ujedno i koreograf folklorne sekcije, ali i predsjednica aktiva žena Seona, Lejla Imširović

Izuzev folklorne smotre gosti su uživali su izvedbi sazlija Miralem Selimović i pjevač Sakib Ordagić, gitariste Muhamed Isić i Haris Selimović, harmonikaša Eldar Selimović koji pratio Lejlu Dorić. 

Projekat je podržan od Fondacije tuzlanske zajednice.

(pressing.ba)