Juve i Inter pozvali igrače da se vrate u Italiju

Fudbalski klubovi Juventus i Inter su pozvali igrače, kojima su dozvolili da tokom pandemije novog koronavirusa odu u inostranstvo, da se vrate u Italiju kako bi bili spremni za eventualni nastavak trenažnog procesa.
08.04.2020 u 14:44
juventus inter

Inter je već uputio poziv fudbalerima da se vrate do 13. aprila, kako bi nakon obavezne samoizolacije od 14 dana, krajem mjeseca bili spremni za početak treninga.

Talijanski mediji navode da su se Christian Eriksen i Ashley Young već vratili u Milan, dok se očekuje da to uskoro učine i ostali prvotimci Intera.

U Juventusu je situacija dosta drugačija, jer je klub imao trojicu igrača koji su oboljeli od COVID-19. Riječ je o Paulu Dybali, Blaiseu Matuidiju i Danieleu Ruganiju, koji su i dalje u karanteni nakon što su bili pozitivni na koronavirus. 

S toga se ne zna kada će biti spremni za nastavak trenažnog procesa. Među mnogobrojnim zvijezdama koje su napustile Torino su i bh. reprezentativac Miralem Pjanić, zatim Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuain, Douglas Costa... Svi oni bi trebali biti u Torinu nakon Uskrsa, koji je 12. aprila.

Tako bi i "stara dama" trebala krenuti s pripremama za eventualni nastavak sezone krajem aprila, ali vjerojatno ne u kompletnom sastavu.

(AA)