Selektor Grčke najbolje opisao poraz Zmajeva

Nakon poraza u Grčkoj reprezentacija BiH je izgubila sve šanse za direktan plasman na Euro 2020.godine.
16.10.2019 u 09:45
selektor grcke

Bolniji od poraza je bio odnos prema igri i dresu reprezentacije koji se samo u četiri dana promijenio od sjaja do očaja.

Selektor ove reprezentacije John van 't Schip potpuno je izmijenio igrački kadar i to mu je na kraju donijelo rezultat.. Nakon pobjede na BiH holandski stručnjak je istakao veliko zadovoljstvo onm što je vidio na terenu.

"Sretni smo zbog pobjede, ali smo još sretniji zbog načina na koji smo odigrali. Ovdje sam od augusta i napravili smo veliki napredak. Želimo nastaviti ovakvim tempom u budućnosti", istakao je grčki selektor.

Van't Schip je u potpunosti izmijenio nacionalni tim. Odrekao se usluga dugogodišnjih igrača i velikih zvijezda, a objasnio je zašto je to uradio.

"Razgovarao sam sa igračima i jasno sam im rekao da dolazak u reprezentaciju nije dolazak na odmor. Ovdje se ne dolazi da bi se odmaralo. Došao sam da bih napravio nešto novo, a ovako želimo raditi u budućnosti. Imamo uspona i padova, ali još uvijek gradimo tim", istakao je selektor fudbalske reprezentacije Grčke.

pressing.ba