Šefu odjeljenja za izbjeglice godina zatvora i novčana kazna

Nekadašnji šef odjeljenja Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS-a u Doboju Jovo Jović, priznao je krivicu za primanje mita i pristao da bude osuđen na godinu zatvora.
17.10.2019 u 21:50
jovo jovic

Jović je sa Tužilaštvom sklopio sporazum, pa mu je osim zatvorske, predviđena i novčana kazna od 3.000 KM kao i mjera zabrane obavljanja poslova koje je radio u trajanju od dvije godine. Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Jovića u januaru ove godine. Optužnicu je podiglo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala RS-a.

Jović je bio optužen da je uzeo hiljadu eura od jedne porodice kako bi im, u sklopu projekta zatvaranja koletivnih i alternativnih smještaja u Doboju, ubrzao proces rješavanja stambenog pitanja.

- Optužnica Jovića tereti da je 5. oktobra 2018. godine u Doboju, u službenim prostorijama Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS-a, kao rukovodilac Odsjeka u Doboju i predsjednik Komisije za identifikaciju lica kojima se obezbjeđuje smještaj po projektu zatvaranja koletivnih i alternativnih smještaja, zahtijevao 1.000 eura ili 2.000 KM od jedne porodice. Novac je tražio radi stavljanja porodice na spisak i ubrzavanja procesa rješavanja njihovog stambenog pitanja na području grada Doboja. U službenim prostorijama ministarstva je 11. oktobra 2018.godine od člana porodice i primio traženi novčani iznos od 1.000 eura – stoji u optužnici.

pressing.ba