Četvorka iz Srebrenika uhapšena zbog prikupljanja pomoći

Četiri osobe sa područja grada Srebrenika privedene su u Policijsku stanicu Čelić radi kriminalsitičke obrade zbog sumnje da su duži vremenski period na području Tuzlanskog kantona skupljala novac koristeći se falsifikovanim dokumentima za prikupljanje humanitarne pomoći, saopšteno je danas iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.
30.07.2020 u 18:27
novac

Privedeni su osobe B.H, S.H, K.I. i M.S, koje su u četvrtak i petak, 23. i 24. jula, na području opštine Čelić, te ranije duži vremenski period na području opština i gradova Tuzlanskog kantona i šire, sakupljala novac koristeći falsifikovane dokumente.

O ovom događaju obaviješten je kantonalni tužilac. Policija nastavlja rad na dokumentovanju krivičnih djela falsifikovanje isprave i prevara, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona podnijeti odgovarajući izvještaj protiv navedenih lica.

Pripadnici Uprave polcije MUP-a Tuzlanskog kantona su, obavljajući aktivnosti na sprečavanju zloupotrebe humanitarnog rada na području opštine Čelić, došli do saznanja da četiri lica nelegalno prikupljaju humanitarne priloge, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

(srna)