Čistač ulica na korak do diplomiranog ekonomiste

Prije nekoliko mjeseci regionalnu javnost naprosto je osvojila priča Arslana Bajramoskog, čistača ulica iz Beograda, koji je uspio nadvladati sve predrasude i upisati fakultet kako bi poboljšao svoj životni standard.
14.05.2017 u 11:38
arslan

Tada su brojni mediji pisali o vrijednom radniku koji godišnje pročita 50 knjiga i studira ekonomiju, a ovih dana Arslan je ponovo dospio u centar javnosti, stigavši na korak do ostvarenja sna, odnosno, diplomiranja na ekonomskom fakultetu.

Naime, ovaj vrijedni radnik nedavno je završio prvi stepen studija ekonomije, a sada ga tri ispita dijele od sticanja zvanja diplomiranog ekonomiste. Pomoć je dobio i od uprave JKP "Gradska čistoća", a njegov primjer oduševio je brojne ljude u Srbiji, piše Tanjug. Arslanove kolege pune su riječi hvale za njega, te ga često nazivaju "naučnikom koji je metlu zamijenio knjigom".

Iako je na početku školovanja imao mnogo problema da savlada materiju, ovaj vrijedni radnik nije odustajao, te je stekao i veliko poštovanje svojih profesora, koji kažu kako je on jedan od najvrijednijih studenata, iako ima mnogo drugih obaveza.

Ipak, iako je napravio veliki uspjeh i postao jedan od heroja svakodnevice u Srbiji, Arslan je skroman i odbija da dobije posao u upravi preduzeća u kom je zaposlen, sve dok ne stekne potrebno zvanje. Ističe kako on samo obožava da čita i uči, te da bi taj primjer trebali pratiti svi ljudi u njegovom okruženju.

(tanjug)