Amina Djedović predstavljat će BiH na Evropskom takmičenju

Osnovna škola "Rapatnica" iz Srebrenika u posljednjih nekoliko godina postala je prepoznatljiva po sjajnim rezultatima iz oblasti poznavanja saobraćaja.
08.07.2019 u 15:57
Amina Djedovic

Naime, u periodu od 26. do 28. juna 2019, a prema Pravilniku o organizaciji saobraćajno-obrazovnih takmičenja učenika osnovnih škola u BiH, održano je Završno takmičenje na kojem je učestvovalo deset najboljih takmičara, 5 dječaka i 5 djevojčica najboljih pojedinaca sa 23. Državnog finalnog takmičenja iz oblasti:

1. Teorijskog poznavanja pravila u saobraćaju

2. Praktičnog poznavanja pravila u saobraćaju

3. Spretnosti vožnje na poligonu

4. Opšte kulture u saobraćaju

Na osnovu pokazanih rezultata odabrana su dva dječaka i dvije djevojčice koji će biti dio reprezentacije BIHAMK-a i predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na 34. FIA Evropskom takmičenju koje će se ove godine održati u Ženevi (Švicarska) u periodu od 12. do 15. septembra 2019.godine.

Iz Srebrenika se na ovo evropsko takmičenje plasirala učenica VI razreda Osnovne škole “Rapatnica “ ,Djedović Amina, čiji je mentor bio učitelj Kavazović Fuad, koji vodi saobraćajnu sekciju u ovoj školi.

Vrijedno je istaći da je saobraćajna sekcija ove škole u prošle 3 godine bila općinski i kantonalni prvak. Prošle godine bila je državni prvak u muškoj i ove godine u ženskoj kategoriji. Već dvije godine zaredom, Osnovna škola “Rapatnica” daje po jednog predstavnika u reprezentaciju BIHAMKA koji predstavljaju BiH na evropskim takmičenjima.

pressing.ba