Dodijeljeni certifikati za rad u drvnoj industriji

U Banjaluci su u petak u hotelu "Jelena", dodjeljene diplome drugog ciklusa naprednog certifikovanog studija „Razvoj liderstva i stručnih vještina u industriji namještaja i prerade drveta“.
18.09.2017 u 11:08
Banja Luka

Ova ceremonija okupila je dvije generacije polaznika, predstavnike Prilike Plus, programa za obrazovanje koji podržava švajcarska Vlada, predstavnike Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) kao i predstavnike švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

David Kramer, predstavnik švajcarske agencije za razvoj i saradnju, je istakao zadovoljstvo projektom kao jednim od ulaganja Vlade Švajcarske koje će povećati kompetentnost i unaprijediti zapošljivost đaka, studenata, nezaposlenih i produktivnost zaposlenih.

Kako bi adekvatno odgovorili zahtjevima i trendovima industrije, te kontinuirano razvijali vlastitu profesiju, polaznici su bili u prilici da prođu obuku i slušaju niz predavanja čija je svrha uvođenje sistemskih rješenja kao i iniciranje promjena, a sve u cilju razvoja kompetencija potrebnih za održivi rast privrede. Rukovodilac programa Prilike Plus, Emir Dervišević, istakao je potencijal drvne industrije u Bosni i Hercegovini i značaj obuke polaznika koji treba dalje da nastave put razvoja ove grane industrije.

Polaznici dolaze iz renomiranih bh. kompanija i kompanija iz susjednih zemalja: MS Wood, Standard AD Prnjavor, Standard Furniture Serbia, Megadrvo, Prevent Home, Stilles Sogal, Doding Podgorica, Steco Centar, Agroflora, Gavranovic, Imako, te obrazovnih institucija Internacionalni Univerzitet u Sarajevu i Targer.

Praktično orjentisana obuka, koja je prethodila ceremoniji dodjele diploma, između ostalog, imala je za cilj pomirenje razlika između top menadžmeta i operativne radne snage, te bolje povezivanje i razumijevanje između različitih odjeljenja unutar kompanija.

Predavanja su bila namijenjena top i srednjem menadžmentu u industriji namještaja. U ime Univerziteta primjenjenih nauka u Bernu, koji je nosilac edukacije, polaznicima je diplome uručila projekt menadžer Emilie Demaurex.

(Vesna Golijan)