Mladi na Majevici učili kako se aktivirati u svojoj lokalnoj zajednici

Krajem avgusta na planinarskom domu „Lipici“ na planini Majevici, održan je prvi edukativni omladinski kamp „(P)okreni se!“, čiji je organizator Omladinski razvojni centar „AKMOS“ Srebrenik.
31.08.2016 u 14:51
Akmos

Na kampu su učestvovali mladi ljudi od 16 do 27 godina sa područja Tuzlanskog kantona.

Riječ je o četverodnevnom programu koji je imao za cilj da konkretizaciju saradnje mladih iz TK-a, formalno i neformalno osnaživanje mladih ljudi, druženje mladih te njihovo uključivanje u organizacije koje rade na pozitivnim promjenama u društvu.

Oni su imali priliku naučiti kako da pišu projekte, kako da se aktiviraju u svojim lokalnim zajednicama, da uvide značaj omladinskog aktivizma, timskog rada, te da razvijaju svoje komunikacijske vještine i povećaju nivo tolerancije prema drugom i drugačijem.

S ciljem uspostavljanja dobre međukantonalne saradnje i predstavljanja značaja timskog rada na praktičnom primjeru, Gorska služba spašavanja Srebrenik – GSS u BiH i Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo – GSS u BiH prezentovale su rad GSS u BiH i učesnicima kampa kroz vježbu „Adrenalin park“ omogućili da i sami učestvuju u spuštanju sa tornja na Lipicima.

Osim radionica i vježbi, učesnici su posjetili i Stari grad Srebrenik iz 1333.godine.

(pressing.ba)