Nastavnik podnio prijavu direktoru protiv samog sebe

Bivši direktor , a sada nastavnik istorije i geografije u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Srpca Velibor Maletić, podnio je novom direktoru ove škole Slavku Dragosavljeviću, vjerovali ili ne, disciplinsku prijavu protiv sebe zato što je „zakasnio“ dvije minute na čas!
08.10.2017 u 12:38
velibor m

Na ovaj korak Maletić se odlučio nakon što ga je u toku predavanja u učionici posjetio direktor Dragosavljević i, navodno, diskretno saopštio da prima dojave radnika škole da kasni na nastavu.

"Od početka nove školske godine kasnio sam samo na jedan čas i to dvije minute, jer sam vozio bolesnu majku ljekaru u Dom zdravlja, što se može provjeriti snimcima video-nadzora. Svakako da to zakašnjenje nije moglo uticati na realizaciju plana nastave, ali je poslužilo nekim kolegama da me „cinkare“ i time „svete“ za mjere koje sam kao rukovodilac škole preduzimao protiv njih zbog učinjenih propusta i nedoličnog ponašanja na poslu“, kaže Maletić.

On se nada da će direktor Dragosavljević, inače kadar vladajućeg SNSD-a u Srpcu, u disciplinskom postupku navesti imena njegovih kolega koji su ga prijavili i tako potvrditi sumnju u dobronamjernost i pravi motiv neosnovanih optužbi.

Velibor Maletić je kao kandidat Socijalističke partije, iako nije njen član ni bilo koje druge političke stranke, u proteklom mandatu bio, po mišljenju mnogih, uspješan direktor srbačke osnovne škole što potvrdjuje i realizacija brojnih aktivnosti na stvaranju boljih uslova za normalan rad učenika i nastavnika. Naročito kada je riječ o rekonstrukciji i sanaciji dijela škole i njenog opremanja ali i uvodjenju reda i rada u funkcionisanju nastavnog procesa.

Većina radnika škole i roditelja djece bila je zadovoljna radom škole i ostvarenim uspjehom. Ipak, na isteku mandata, kako tvrdi Maletić, pojedinci unutar kolektiva slali su anonimne poruke u kojima su mu prijetili da će se suočiti sa neugodnostima kada bude smijenjen i da će zažaliti za neke mjere koje je preduzimao te da i ne pomišlja da ponovo konkuriše za direktora škole.

Maletić je ponovo konkurisao za direktora, ali nije prošao kod školskog odbora. Razloge do kojih je došao, ne želi da komentariše, ali je opšte poznato u ovom gradu da je politika kod izbora novog rukovodioca škole odigrala glavnu ulogu. To ga nije obeshrabrilo. Naprotiv!

„Čiste savjesti i veoma odgovorno izvršavam svoje radne obaveze, medju prvima dolazim u školu, a medju posljednjima iz nje izlazim“, kaže Velibor Maletić, nastavnik u najvećoj srbačkoj osnovnoj školi, koji potiče iz svešteničke porodice i bavi se istorijom srpskog naroda.

(BN)