Nema takmičenja iz matematike jer nisu plaćeni sendviči

Kantonalno takmičenje iz matematike za učenike osnovnih škola s područja Srednjobosanskog kantona, koje je trebalo biti održano sutra, odgađa se zbog organizacijskog propusta, navode iz Ministarstva.
06.04.2019 u 08:55
sendvic

Osamdeset i šest učenika iz osnovnih škola, koji su prijavljeni za kantonalno takmičenje u matematici, morat će sačekati dok organizatori osiguraju novac za nagrade i sendviče. Sve je kako kažu, zapelo u 2 500 KM koje nije osiguralo nadležno ministarstvo, koje je ujedno i organizator takmičenja.

- Takmičenje iz matematike je odgođeno iz razloga što resorno ministarstvo nije osiguralo financijska sredstva koja su predviđena za normalno održavanje'', kazao je Midhad Škrijelj, direktor Osnovne škole Dolac Travnik.

U Ministarstvu, koje je plan takmičenja odobrio još polovinom marta, kažu nije problem u novcu nego u nedostatku komunikacije te da nije bilo potrebe odgađati takmičenje jer se novac mogao naknadno uplatiti. 

Međutim, zbog 2500 KM, od kojih najmanje ide na učeničke nagrade za postignuti uspjeh na takmičenju, upitno je hoće li imati priliku za to. A onda će njihovi direktori i nadležno ministarstvo pričati o smanjenom upisu djece i naravno odlasku onih najboljih.

(pressing.ba)