Nijemci ulažu 50 miliona u obrazovanje mladih na Balkanu

U Privrednoj komori Crne Gore (PKCG) potpisan je Ugovor vrijedan 25,5 miliona eura između Njemačke razvojne banke KfW i Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana, namijenjen finansiranju projekata iz oblasti srednjeg stručnog obrazovanja.
13.12.2019 u 21:06
srednjoskolci praksa

Sredstva je odobrilo Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke, objavila je na svom sajtu PKCG, a kako se navodi projektom će u ime Komorskog investicionog foruma (KIF) koordinirati Privredna komora Crne Gore.

Generalni sekretar KIF ZB6 Safet Grdžaliju istakao je tom prilikom da je riječ o ugovoru od velike važnosti za cijeli region jer se ulaganjem u obrazovanje investira u budućnost. On je kazao da naš region ima pet strateških ciljeva, takozvanih 5E, a to su: Evropa, ekonomija, edukacija, životna sredina (environment) i iskustvo (experience), koji se najbolje mogu ostvariti u saradnji sa Njemačkom.

Kristof Tiskens, direktor KfW za jugoistočnu Evropu i Tursku, rekao je da sa 25,5 miliona eura Njemačka želi da doprinese stručnom obrazovanju na području Zapadnog Balkana.

„Kroz projekat ćemo povezati institucije stručnog obrazovanja sa potrebama tržišta rada“, rekao je Tiskens.