Kreševo domaćin sajma fosila, minerala, dragog kamenja

U Kreševu će se 15. i 16. oktobra održati Međunarodni sajam stijena, minerala, fosila, dragog i poludragog kamenja i to u OŠ "Boris Ćorić" i to u subotu od 10 do 18 sati a u nedjelju od 10 do 16 sati.
10.10.2016 u 15:09

Uzimajući u obzir ogroman broj eksponata koji će biti izloženi na sajmu i simboličnu cijenu ulaza na Sajam (1 KM za organizirane posjete djece, studenata i umirovljenika, 3 KM za odrasle), mislimo kako je ovo dobra prilika za edukativni izlet  na kojem će se moći vidjeti brojni minerali od kojih je izgrađena naš planet, izumrli životinjski svijet koji je naseljavao i naše prostore (fosili slona, nosoroga, školjki, ježinaca,  raznih riba, biljaka itd.) 

Zastupljena će biti geološka povijest naše zemlje prikazana kroz izloške minerala i fosila mnogobrojnih izlagača, kao i povijest rudarstva i kovačkog zanata na našim prostorima, uz prezentaciju potkivanja jaja, tradicionalnog suvenira Kreševa i posjet kovačnici.

Sajam je prilika i za kupnju nakita napravljenog od minerala, poludragog i dragog kamenja. U okviru Sajma održat će se razne radionice i predavanja. 

Uz posjet Sajmu moguće je posjetiti i Muzej Franjevačkog samostana u Kreševu te obići staru gradsku jezgru Kreševa koja je zaštićeni spomenik kulture BiH.

Za sve ostale informacije stojimo Vam na raspolaganju, tel. 063 812 122 (Žarko) i 063 245 235 (Dalibor), stoji u Pozivu organizatora ovoga Sajma.