OŠ "Rapatnica" 14 računara

U Osnovnoj školi „Rapatnica“ u Srebreniku izvršena je primopredaja 14 kompleta desktop računara koji će obogatiti kabinet informatike.

30.10.2018 u 14:42
OS Rapatnica

U pitanju su korišteni računari novije generacije koji svojim hardverskim karakteristikama odgovaraju, kako bi se na njima mogli instalirati najnoviji programi koji se koriste u IT sektoru. Donator opreme je rwsanderskompetent iz Salzburga, država Austrija, odnosno njihov odjel PC ReUse&Recycling.

Koordinator projekta je mr.sc. Nedim Delić, nastavnik informatike u Drugoj osnovnoj školi Srebrenik, koji je već na isti način obezbijedio opremu za kabinet informatike u pomenutoj školi, a prije nekoliko dana uručena je i donacija od 10 računara za Osnovnu školu „Tinja“.

U ime domaćina, primatelja donacije, zahvalio se nastavnik informatike Muhamed Pjević, koji je istakao da će im ova donacija dobro doći, i da će učenici njihove škole moći sada da rade na principu jedan učenik jedan računar.

Istakao je, da je već računare postavio u kabinet informatike, da računari imaju veoma dobre hardverske karakteristike poput i5 procesora, licencirani Windows10 i slično. Kako ističe Pjević, učenici su sa oduševljenjem prihvatili rad na računarima novije generacije.

Direktor škole, Zehrudin Muhedinović se zahvalio donatoru rwsanderskompetent iz Austrije, koordinatoru ovog projekta Nedimu Delić, kao i firmi „Moj auto“ doo i njenom vlasniku Samiru Pedljiću, koji su uvezli računare.

Vrijednost donirane opreme prema riječima direktora Muhedinovića, procjenjuje se u iznosu cca 8.500,00 KM.

(pressing.ba)