Otvaraju se konkursi u školama Tuzlanskog kantona

Više od 1.500 pozicija u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona je upražnjeno i počinje konkursna procedura.
29.07.2019 u 18:37
konkursi

Prijave se mogu dostaviti najkasnije do 7. augusta, a konkurs i oglas za popunu trenutno upražnjenih radnih mjesta pripremljen je na osnovu potreba iskazanih u osnovnim i srednjim školama, nakon zbrinjavanja tehnološkog viška.

"Aplikanti koji se budu prijavili po ovom raspisanom konkursu moći će svoje prijave i aplikacije podnijeti u školama zaključno sa 7. augustom na prijavnim obrascima koji će se naći na službenim stranicama Ministarstva obrazovanja i Vlade TK", kazao je šef Odjela za obrazovanje i nauku u resornom Ministartvu Elmir Tukić.

Svi zainteresirani traženu dokumentaciju trebaju dostaviti školama, gdje će biti obavljeni i intervjui.

"Kandidati će obaviti intervju u školama u kojoj su prijavljeni osim za nastavnike i stručne saradnike koji apliciraju u neke od osnovih škola, intervjui će biti centralizovani u jednoj od škola na području općine ili grada", dodaje Tukić.

Konkursna procedura za prijem nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona i ove godine omogućit će kandidatima iz reda boračke populacije da koriste prava koja im garantira Zakon o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica. Konkursna procedura bi u cijelosti trebala biti okončana na vrijeme, kako bi nova školska godina započela bez problema 2. septembra.

(pressing.ba)