Pretresi i hapšenje u TK

Novi pretresi i hapšenje u Tuzlanskom kantonu.
21.05.2020 u 19:55
mup tk

Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona jučer su na području Gračanice, postupajući po naredbi Općinskog suda u ovom gradu, izvršili pretres 36-godišnjeg A.G. i automobila kojim je upravljao.

Ovom prilikom je pronađeno je i privremeno oduzeto 11 pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i mobilni telefon.

"A.G. je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade te će protiv njega nakon kompletiranja predmeta i završenog vještačenja oduzete materije biti podnesen adekvatan izvještaj Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli", naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Istog dana službenici ranije spomenutog odsjeka su postupajući po naredbi Općinskog suda u Lukavcu izvršili pretres kuće i vozila koje koristi 38-godišnji A.R. nastanjen u Lukavcu. Iz Uprave policije MUP-a TK su naveli da je tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto jedno pvc. pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a nad A.R. je zavedena kriminalistička obrada.

pressing.ba