Saradnja predškolskog odgoja i akademske zajednice

U zgradi Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici sastali su se šef odsjeka Predškolski odgoj i obrazovanje van.prof.dr. Izet Pehlić i predstavnici NGG Predškolska.ba. Na sastanku se razgovaralo o projektu portala predskolska.ba, smjerovima projekta i budućem angažmanu.
09.10.2016 u 09:07
vrtic

Sklopljen je jedan vid saradnje IPF-a u Zenici i NGG Predškolska.ba na baznom nivou, na kojem je definisana dozvola objavljivanja naučnih radova Znanstvene monografije “Suvremeni tokovi u ranom odgoju” na portalu predskolska.ba.

Takođe je nekoliko dana kasnije dogovoren susret predstavnika NGG Predškolska.ba sa studentima treće godine odsjeka Predškolski odgoj i obrazovanje i Socijalne pedagogije. Tom prilikom se studentima održala prezentacija o portalu predskolska.ba, te su isti bili upoznati sa načinima saradnje sa portalom.

Studentima je data mogućnost da postanu dopisnici portala. Objašnjeno je da je jedan od ciljeva ovog projekta zaštita radova akademske zajednice predškolskog odgoja i socijalne pedagogije. Članci, radovi, seminarski radovi, istraživanja, ili druga vrsta relevantnih dokumenata mogu biti objavljena sa njihovim potpisom i, na taj način, zaštićena od plagijata.

Ovo je prvi korak ka partnerstvu sa Islamskim pedagoškim fakultetom u Zenici, a o daljnim dešavanjima će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Ovim saopštenjem želimo i javno da se zahvalimo van.prof.dr. Izetu Pehliću, na velikodušnoj podršci, savjetima i sugestijama, kaže se u Saopštenju UO predskolska.ba

(pressing.ba)