Tuzla domaćin Sajma visokog obrazovanja

Prvi sajam visokog obrazovanja održat će se 7.i 8.aprila u Tuzli, a ima za cilj da predstavi sve visokoškolske ustanove.
06.04.2016 u 10:51
sajam

Na Sajmu će se pojaviti tridesetak visokoškolskih ustanova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije, koji će predstaviti svoje studijske programe i usluge budućim studentima.

"Kažu da u smislu profesionalne orjentacije ima 5 koraka koji vas vode do pravilnog izbora. Taj središnji korak je upravo izbor pravilnog studija. To je bio osnovni motiv koji nas je vodio ka tome da tuzlanski sajam postane specijalizirani Sajam visokog obrazovanja i cijenim da ćemo u ova dva dana svaki posjetitelj sajma imati priliku da dobije konkretne informacije o načinu studiranja", kazao je Zlatko Alidžanović, predsjednik Uprave Sajma.

"Mi moramo našim srednjoškolcima omogućiti da dobiju sve informacije, a onda je na njim da da odluče gdje će i šta studirati. Ovakvih sajmova ima u BiH, a jako je važno da i mi u Tuzli imamo jednu ovakvu manifestaciju na kojoj će predstavnici visokoškolskih ustanova na najbolji način mići približiti budućim studentima", rekao je Damir Bećirović, direktor IPIA akademije.

Prvog dana Sajma bit će održan i Okrugli sto o temi „Kvalitet u visokom obrazovanju“ koji će okupiti stručnjake iz različitih organizacija, a bit će otvorena i diskusija o osiguranju kvaliteta u visokom obrazovanju, ulozi visokoškolskih ustanova i nadležnih ministarstava. Sajam će biti održan 7. i 8. aprila ove godine u Hotelu Tuzla. Priliku da posjete Sajam imaju srednjoškolci sa cijelog područja Tuzlanskog kantona za koje je organizator obezbijedio organozovani prijevoz.

(pressing.ba)