Tuzla: Studenti se izborili za januarsko-februarske rokove

Na posljednjoj sjednici Senata Univerziteta u Tuzli, predstavnici ovoga tijela iz reda studenata izborili su januarsko-februarski ispitni rok!
22.12.2016 u 10:15
studenti

Članovi Senata predlagali su da studenti koji obnavaljaju godinu polaganje svakog ispita plaćaju, međutim predstavnici studenata uspjeli su da zadrže prošlogodišnju praksu da uplatnica od 30 KM važi za cijelu akademsku godinu.

Na Senatu se dodatno raspravljalo i o načinu polaganja ispita, odnosno nepoloženih dijelova ispita, te je konačan stav kroz odredbe Statuta, da student ima pravo u okviru redovnog i popravnog ispitnog roka, da polaže sve ono što nije uspio položiti iz navedenog predmeta, kao i mogućnost izlaska na završni dio ispita bez uslovljavanja.

Između januarsko/februarskih i junsko/julskih ispitnih termina nema razmaka od sedam dana i odluka koju su dobili fakulteti ostaje važeća, jer zbog nemogućnosti realizacije nastave koja već počinje krajem februara, te zbog ostavljanja jedne sedmice za ovjeru semestra, jednostavno ni teorijski ni praktično nije moguće realizirati rokove na drugačiji način, zaključuje menadžmenta Univerziteta, saopćeno je između ostalog.

pressing.ba